Predsjednik Hrvatskoga sabora sazvao izvanrednu sjednicu Sabora u petak, 16. prosinca

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, na zahtjev Vlade Republike Hrvatske, sazvao je Hrvatski sabor na izvanredno zasjedanje u petak,  16. prosinca 2022.

U zahtjevu Vlade Republike Hrvatske navodi se kako se zahtjev za izvanrednim zasjedanjem Sabora podnosi zbog potrebe da se razmotri i glasuje o sljedećim aktima: Konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi kako bi se omogućilo donošenje provedbenih propisa o korištenju europskih fondova za poljoprivredu i ruralni razvoj, Konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama kako bi se osiguralo da od 1. siječnja 2023. godine Europska središnja banka može obavljati nadzor kreditnih institucija u Republici Hrvatskoj te Prijedlogu strategije digitalne Hrvatske za razdoblje do 2032. godine kako bi se omogućilo ispunjenje ciljeva Nacionalnog plana oporavka i otpornosti od 2021. do 2026. godine. 

U pozivu na izvanredno zasjedanje Sabora predsjednika Sabora navodi se prijedlog da izvanredna sjednica u petak, 16. prosinca započne u 9.30 sati iznošenjem stajališta klubova zastupnika, a nastavi se izjašnjavanjem o podnesenim amandmanima te glasovanjem o raspravljenim točkama dnevnoga reda 13. sjednice.