Predsjednik Sabora Jandroković: Nova saborska plenarna sjednica počet će 24. travnja i trajati do 12. srpnja ove godine

Zagreb - Nakon održane sjednice Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika, predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavio je kako će predstojeća, 12. plenarna sjednica, početi 24. travnja te će trajati sve do 12. srpnja 2019., odnosno ukupno 10 tjedana.

Na prijedlogu dnevnoga reda nove sjednice, koja će uobičajeno početi aktualnim prijepodnevom tijekom kojega će zastupnici postavljati pitanja Vladi Republike Hrvatske, trenutačno su 93 točke. 

Predsjednik Sabora, nakon sjednice Presjedništva, na upite novinara, izvijestio je kako će Sabor raditi do ljeta. - Svi osim Mosta prihvatili su, rekao je, da se radi 24., 25. i  26. travnja, pa 2. i 3. svibnja, potom od 7. do 10. svibnja. Uslijedit će stanka od dva tjedna, s obzirom na završetak kampanje za izbore za Europski parlament, a onda Sabor 29. svibnja nastavlja rad do 12. srpnja. To je 10 tjedana, vjerujem da u tom roku možemo iscrpiti  dnevni red na kojem je sada više od 90 točaka, rekao je Jandroković.

Predsjedništvo Sabora na sjednici je prihvatilo zamolbu za pokroviteljstvo Hrvatskoga sabora nad kulturno-prosvjetnom manifestacijom “Nazorovi dani 2019.“