Predsjednik Sabora Jandroković primio predstavnike Udruge za sindrom Down iz Zagreba

Zagreb - U povodu obilježavanja 21. ožujka - Svjetskog dana osoba sa sindromom Down, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je danas članove Udruge za sindrom Down iz Zagreba. 

Poželio im je dobrodošlicu u Hrvatskome saboru te im iskazao punu potporu u njihovu vrijednom i iznimno važnom radu u senzibiliziranju javnosti i podizanju svijesti za dobrobit osoba s Down sindromom, kao i u izravnome radu koje provode putem edukacijsko-rehabilitacijskih radionica, igraonica te edukacije i savjetovališta za roditelje. 

Predsjednica Udruge za sindrom Down iz Zagreba Natalija Belošević istaknula je kako su najstarija i jedna od najvećih udruga u Hrvatskoj te da od oko 250 članova, njih čak 150 aktivno redovito dolazi na terapije koje im pružaju rehabilitatori, logopedi i drugi stručnjaci. Naglasila je i kako imaju jako dobru suradnju s resornim ministarstvima te u tom smislu rade na unaprjeđivanju zakona kako bi se osobama s Down sindromom osigurala potpuna uključenost u sve segmente života u zajednici. 

Predsjednik Sabora istaknuo im je i u tom pogledu svoju  podršku te im je ujedno čestitao na 20. rođendanu Udruge koji obilježavaju na današnji Svjetski dan osoba sa sindromom Down.