Selak Raspudić sudjelovala u radu Foruma mreže poduzetnica Jadransko-jonske inicijative

Pula - Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Marija Selak Raspudić sudjelovala je u petak na 3. Forumu mreže poduzetnica Jadransko-jonske regije - BPW AdrionNet koji je održan pod nazivom „Projekt ženskog poduzetništva u Jadransko-jonskoj regiji.“

Na Forumu su sudjelovale članice BPW (Business and Professional Woman) uz podršku i aktivno sudjelovanje Istarske županije, Grada Pule, Istarske razvojne agencije, Obrtničke komore Istarske županije, Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Zaklade civilnoga društva, Tehničke škole Pula i mnogih drugih. U rad Foruma uključile su se talijanske i grčke partnerske institucije vezane uz Jadransko-jonske projekte putem platforme Zoom i live streama. 

Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Selak Raspudić govorila je o izazovima i preprekama s kojima se u svom radu žene najčešće susreću. – Žene su na tržište rada došle prvenstveno iz razloga što je nedostajalo radne snage te su, zadovoljne što imaju priliku za ekonomsku neovisnost, prihvaćale i slabije plaćene poslove, istaknula je Selak Raspudić. Kako je rekla, situacija se vremenom promijenila i danas imamo velik broj žena u poduzetništvu i na rukovodećim pozicijama, no kako se težinu borbe žena za ravnopravnost ne treba nikad zaboraviti.

Selak Raspudić je pozvala poduzetnice da se ne prilagođavaju ranije nametnutim standardima ponekad okrutnog, kompetitivnog svijeta poduzetništva, već da taj svijet prilagode svojim potrebama i oplemene ga te umjesto kompetitivnosti ponude kooperaciju.