Skupine prijateljstva Sabora i Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije održale zajedničku sjednicu

Zagreb/Moskva - Članovi Hrvatsko-ruske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora održali su zajedničku sjednicu s članovima Rusko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije putem videokonferencijske veze. Sjednici je prisustvovao i veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Anvar Azimov.

Sjednica je bila prigoda za upoznavanje članova međuparlamentarnih skupina prijateljstva dvaju parlamenata te za razmjenu mišljenja o budućim oblicima suradnje. Tijekom sjednice sugovornici su razgovarali o daljnjem unapređenju suradnje na području kulture i visokoškolskog obrazovanja, povezivanju na regionalnoj razini te o potrebi jačanja gospodarske suradnje. Obje strane potvrdile su interes za jačanjem međuparlamentarne suradnje na svim razinama koja doprinosi unaprjeđenju bilateralnih odnosa u područjima od zajedničkog interesa.

Voditelj Hrvatsko-ruske međuparlamentarne skupine prijateljstva Vedran Babić i voditelj Rusko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva Vijeća Federacije Aleksej Kondratjev iskazali su zadovoljstvo sadržajnim razgovorom i potvrdili buduću suradnju međuparlamentarnih skupina prijateljstva koje učinkovito djeluju na daljnje proširenje političke, gospodarske i kulturne suradnje dviju država.