U Hrvatski sabor stiglo Betlehemsko svjetlo mira – od Saveza izviđača primio ga predsjednik Sabora Jandroković

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je od izaslanstva Saveza izviđača Hrvatske primio Betlehemsko svjetlo mira koje ga tradicionalno, sada već 20. put, unosi u Sabor.

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast primiti Betlehemsko svjetlo u Hrvatskome saboru. Hvala vam na pokretanju ovog plemenitog projekta i što čuvate ovu tradiciju i u ova vremena koja nikome nisu lagana", poručio je Jandroković na skromnoj, epidemiološki uvjetovanoj ceremoniji primopredaje fenjera s Betlehemskim svjetlom.

Kazao je da je u nedjelju u katedrali, u koju je Betlehemsko svjetlo najprije pristiglo, informiran o tome kako je ove godine došlo iz Jeruzalemu u Austriju, a nakon nje i ostale zemlje. "Hvala svima koji u tome sudjeluju i koji daju sebe kako bi poruka mira, dobrote, vjere, ljubavi i nade u ovim teškim trenucima išla širom svijeta, a i ovdje u našoj domovini", kazao je.

"Što se Hrvatskoga sabora tiče, svaka poruka mira, dobrote, solidarnosti i zajedništva dobro je došla. Mi je šaljemo prema hrvatskim građanima, a i između nas saborskih zastupnika i zastupnica poruka mira i međusobnog uvažavanja uvijek je dobro došla", naglasio je Jandroković. Želim da iduće i svih idućih godina više ne bude ovakvih uvjeta i da se u velikom broju nađemo ispred katedrale, a zatim i u Hrvatskom saboru, da se možemo rukovati, dotaknuti, biti bliži jedni drugima i da nastavimo svi zajedno širiti poruke mira, dobrote, ljubavi, vjere i zajedništva, zahvalio je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izaslanstvu Saveza izviđača, poželjevši im sretan Božić.

Tajnica Saveza izviđača Tamara Karlović zahvalila je šefu parlamenta i Saboru kao instituciji što već dugi niz godine podupiru rad Saveza izviđača Hrvatske kao nacionalne skautske organizacije koja više od 70 godina kroz neformalno naobrazbu radi s djecom i mladima i odgaja ih za sudjelovanje u društvu.

"Davne 1992. godine prvi put je Betlehemsko svjetlo u Hrvatsku donio tadašnji saborski zastupnik Franjo Gregurić i od 1993. naovamo Savez izviđača svake godine donosi betlehemsko svjetlo u Hrvatsku. Prvi put je 2000. godine Betlehemsko svjetlo službeno doneseno u Sabor i iznimno mi je drago što, unatoč svim preprekama koje su nam se ove godine našle na putu, nismo prekinuli ovu lijepu tradiciju i da 20. godinu zaredom Betlehemsko svjetlo stiže u Hrvatski sabor", poručila je Karlović.

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora