Vesna Bedeković sudjelovala na prosvjetno-kulturnoj manifestaciji Nazorovi dani 2019.

Postira - Pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora, u Postirama na otoku Braču, 24. i 25. svibnja održana je 24. prosvjetno-kulturna manifestacija "Nazorovi dani 2019." na kojoj je kao izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora sudjelovala predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković, ujedno i predsjednica Nacionalnog odbora „Nazorovi dani“ - Zagreb.

Tema ovogodišnje kulturno-prosvjetne manifestacija bila je sedamdeseta obljetnica smrti Vladimira Nazora – Epovi u Nazorovom stvaralaštvu. U okviru bogatog  programa održan je niz aktivnosti, poput svečane sjednice Učiteljskog vijeća, sjednice Nacionalnog odbora "Nazorovi dani", književne večeri uz sudjelovanje književnika Pavla Pavličića te stručnog skupa za učitelje i nastavnike hrvatskoga jezika i učitelje razredne nastave u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

U svom je obraćanju predsjednica Odbora Vesna Bedeković istaknula kako je prosvjetno-kulturna manifestacija Nazorovi dani - Postira osmišljena i provodi se kako bi se učenici, kroz odgojno-obrazovni rad, pobliže upoznali s Nazorovim književnim opusom, a posebno radi izučavanja, promicanja i unaprjeđenja hrvatskoga jezika, za koji se pjesnik posebno zauzimao.

Pored toga, manifestacijom se već 24 godine brižljivo čuva i uspomena na pjesnika. Vadimir Nazor, klasik hrvatske književnosti, osim iz rodne Postire, motive za svoja brojna djela crpio je i iz daleke i bliže hrvatske prošlosti, iz ljepote njezinih krajolika i iz vlastitih promišljanja o smislu čovjekova života i vrijednosti njegova rada. Svojim stvaralaštvom Nazor je obilježio vrijeme u kojemu je djelovao, a njegova djela i ostvarenja ostat će upamćena kao trajan doprinos razvoju hrvatske književnosti i hrvatske književne kulture.

Kulturno-prosvjetno manifestacija završila je svečanom sjednicom na kojoj su dodijeljene diplome i plakete "Vladimir Nazor" za promicanje i unaprjeđivanje hrvatskoga jezika, kao i za osmišljavanje, organizaciju, potporu i provođenje Nazorovih dana.