Voditelj Hrvatsko-armenske međuparlamentarne skupine prijateljstva Škibola primio veleposlanika Armenije

Zagreb – Voditelj Hrvatsko-armenske međuparlamentarne skupine prijateljstva Marin Škibola primio je veleposlanika Armenije Ashota Hovakimiana kojem je čestitao na današnjoj predaji vjerodajnica.

Škibola je izrazio zadovoljstvo vrlo dobrim i prijateljskim bilateralnim odnosima Hrvatske i Armenije te iskazao interes za produbljivanje suradnje u okviru Hrvatsko-armenske međuparlamentarne skupine prijateljstva koja je u Hrvatskom saboru osnovana 2016. godine. 

Istaknuo je kako postoji velik potencijal za jačanje gospodarske suradnje te kako postoji spremnost hrvatskih tvrtki koje imaju međunarodno iskustvo u infrastrukturnim projektima za suradnju sa armenskim partnerima. Naglasio je zadovoljstvo Hrvatske suradnjom dviju zemalja na području UN kandidatura te nadu za podršku hrvatskih kandidatura koje će uslijediti. Škibola je zaključno rekao kako Hrvatska u potpunosti podržava rad skupine iz Minska i njezinu važnu ulogu u traženju političkog, nepristranog i trajnog dogovora u sukobu Nagorno Karabah kao i konstruktivne  napore koje obje strane poduzimaju kroz politički dijalog u iznalaženju mirnog rješenja.

Veleposlanik  Hovakimian složio se s ocjenom odnosa dviju država te istaknuo potporu svakom vidu međuparlamentarne suradnje, osobito skupina prijateljstava. Opisao je prilike u Republici Armeniji, promjene koje su se dogodile, predstavio odnose sa susjednim državama kao i sudjelovanje Republike Armenije u međunarodnim institucijama  s političkog i gospodarskog aspekta.  Izrazio je očekivanje da će se uzajamna podrška dviju zemalja po pitanju kandidatura u okviru međunarodnih organizacija i institucija nastaviti.