Zastupnik Đujić sudjelovao na Parlamentarnom forumu Interparlamentarne unije o ciljevima održivog razvoja

New York - Predsjednik Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora  pri  Interparlamentarnoj uniji (IPU) Saša Đujić sudjelovao je u ponedjeljak u Ujedinjenim narodima na Parlamentarnom forumu uoči Političkog foruma na visokoj razini o ciljevima održivog razvoja koji organizira Gospodarsko i socijalno vijeće UN-a. 

Na Forumu se posebno razgovaralo o ostvarivanju Cilja održivog razvoja 10 - Smanjivanje nejednakosti unutar i među zemljama te Cilja održivog razvoja 16 - Unapređivanje miroljubivih i uključivih društava za održivi razvoj, omogućavanje pristupa pravosuđu za sve i izgradnja učinkovitih i odgovornih institucija na svim razinama. Zastupnik Đujić sudjelovao je i na predaji godišnjeg izvješća o ostvarivanju ciljeva održivog razvoja za Republiku Hrvatsku.

Prije samog Foruma zastupnik Đujić je 13. i 14. srpnja sudjelovao na sastancima eksperata Globalnog partnerstva za suradnju u razvoju (GPEDC-a) koji su o svojim zaključcima izvijestili Politički forum na ministarskoj razini. Na radionici, koja je održana 16. srpnja, parlamentarcima iz cijeloga svijeta predstavljene su metode samoocjenjivanja spremnosti zemlje za implementaciju ciljeva održivog razvoja. Tijekom održavanja Parlamentarnog foruma obilježena je i 130. godišnjica  osnivanja Interparlamentarne unije na kojoj su uz brojne sudionike sudjelovali predsjednica IPU-a Gabriela Cuevas Barron, glavni tajnik IPU-a Martin Chungong i Maria Ferdinanda Espinosa, predsjednica Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

U sklopu boravka na Parlamentarnom forumu zastupnik Đujić održao je i niz bilateralnih sastanaka i sudjelovao na brojnim popratnim događanjima.