U Hrvatskome saboru obilježava se Dan antifašističke borbe

Zagreb - U povodu Dana antifašističke borbe izaslanstvo Hrvatskoga sabora, koje predvodi predsjednik Sabora i predsjednik Odbora za obilježavanje 60. obljetnice pobjede antifašističke koalicije Vladimir Šeks, položilo je danas vijence kod Grobnice narodnih heroja na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj. 

U izaslanstvu Hrvatskog sabora bili su i potpredsjednici Luka Bebić i Mato Arlović. Počast žrtvama odala su i druga visoka državna izaslanstva, te predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašizma. 

U sklopu obilježavanja Dana antifašističke borbe u Saboru će se danas u 19.30 sati održati i prijem za ugledne goste koga upriličuje predsjednik Sabora. Prijemu će nazočiti predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, članovi Vlade, saborski zastupnici, predstavnici sudbene vlasti, vjerskih zajednica, rektori hrvatskih sveučilišta, predstavnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, udruga iz Domovinskog rata, te predstavnici diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj. 

U srijedu, na Dan antifašističke borbe, u šumi Brezovica pored Siska održat će se komemorativni skup na kome će predsjednik Sabora položiti vijence i zapaliti svijeće.
 

Autor: HS/Hina