Andrej Plenković u Vukovaru na obilježavanju Europskog tjedna 2013.

Vukovar – Na poziv Vukovarsko-srijemske županije, Andrej Plenković, predsjednik Izaslanstva HS u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-EU i izabrani član Europskog parlamenta iz Hrvatske, sudjelovao je na javnoj tribini "Hrvatska - 28. članica EU-a", koja je organizirana u okviru Europskog tjedna. 

U svom izlaganju, zastupnik Plenković govorio je o tijeku pregovara za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, s posebnim osvrtom na završne pripreme za pristupanje. Osvrnuo se i na ulogu jedinica lokalne i područne samouprave u tom procesu, naglasivši doprinos županijskih savjeta za europske integracije. Objasnio je prednosti članstva u Uniji za hrvatsko društvo u cjelini, a posebno one vezane za gospodarstvo i za mogućnost korištenja sredstava iz fondova EU. U tom smislu, pojasnio je programske prioritete EU-a za Hrvatsku u razdoblju 2014.-2020.

Zaključno, zastupnik Plenković istaknuo je potrebu kontinuiranog informiranja građana o Europskoj uniji, a posebno u svjetlu održavanja idućih izbora za Europski parlament u Hrvatskoj 2014.

Nakon Vukovara, zastupnik Plenković nastavit će aktivnosti obilježavanja Europskog tjedna i u Vinkovcima.