Daniel Mondekar održao sastanak s veleposlanicom Nizozemske Ellen Berends

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Daniel Mondekar sastao se danas u Saboru s veleposlanicom Nizozemske u Hrvatskoj Ellen Berends.

Težište razgovora stavljeno je na aktualna pitanja Europske unije te hrvatska i nizozemska očekivanja u vezi s europskom politikom pod vodstvom nove Europske komisije. Među ostalim sugovornici su razmijenili mišljenja o inicijativama o preispitivanju ovlasti koje Europska unija ima u odnosu na nacionalna zakonodavstva država članica. 
– U Nizozemskoj postoji veliki pritisak javnog mišljenja da se uspostavi čvršća ravnoteža između ovlasti nacionalnog i Europskog parlamenta, istaknula je veleposlanica Berends. – Hrvatska je podržala ovogodišnju nizozemsku inicijativu za proširenje načela supsidijarnosti, rekao je Mondekar te izrazio spremnost Odbora za europske poslove da razmotri i predstavi u Saboru i druge nizozemske inicijative koje bi uključivale parlamentarnu dimenziju.

Tijekom razgovora Mondekar je također upoznao veleposlanicu Berends s aktivnostima Odbora za europske poslove te drugih saborskih radnih tijela, izaslanstava i odjela čiji djelokrug rada uključuje europske poslove.
 

Autor: Služba za medije