Davor Ivo Stier sudjelovao na sastanku Odbora za pravna pitanja i ljudska prava PSVE-a na Cipru

Larnaka - Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) Davor Ivo Stier sudjelovao je u radu Odbora za pravna pitanja i ljudska prava PSVE-a koji se u ponedjeljak i utorak sastao u Larnaki na Cipru.

Zastupnicima su se obratili predsjednica Zastupničkog doma Republike Cipar Annita Demetriou, ministrica pravosuđa Anna Koukkides-Procopiu i voditelj ciparskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Nicos Tornaritis, a održano je i saslušanje s Evgenijom Kara-Murza, suprugom pritvorenog ruskog oporbenog političara Vladimira Kara-Murze, i koordinatoricom Zaklade „Slobodna Rusija“.

U sklopu programa, zastupnici su posjetili Kulturni centar u Derynei i sastali se s gradonačelnikom Famaguste u izbjeglištvu Simosom Iouannuom.

Zastupnici su, između ostaloga, raspravljali o važnosti provedbe odluka Europskog suda za ljudska prava koje su ocijenili "posebno važnima u pogledu prava na imovinu i rješavanja pitanja nestalih osoba". U izjavi za medije nakon posjeta Kulturnom centru, zastupnik Stier, inače i prvi potpredsjednik skupštinskoga Odbora, kazao je kako Parlamentarna skupština potiče Odbor ministara Vijeća Europe da osigura provedbu odluka Suda, što je ocijenio doprinosom u mirnom rješavanju spora i ponovnom ujedinjenju Cipra.