Godišnje zasjedanje OESS-a u Azerbajdžanu

Baku - Članovi Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Branko Vukšić, Romana Jerković i Frano Matušić sudjeluju na 23. godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a od 28. lipnja do 2. srpnja 2014.

Na ljetnom zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a sudjeluje oko 300 parlamentarca iz zemalja članica OESS-a. Glavne teme ljetnog zasjedanja su "Porast ekstremizma, radikalizma i ksenofobije: izazovi za OESS regiju" te "Situacija u Ukrajini". 

Na predloženom dnevnom redu i niz je drugih aktualnih tema kao što su:  izgradnja povjerenja u vojnoj sferi, demokratski nadzor oružanih snaga, virtualne prijetnje, klimatske promjene, politički zatvorenici, migracije i izbjeglice te napori u borbi protiv različitih oblika mučenja.

Tijekom zasjedanja birat će se i predsjednik Parlamentarne skupštine, tri potpredsjednika te dužnosnici nekoliko glavnih odbora. Parlamentarna skupština OESS-a zaključit će ljetno zasjedanje donošenjem Deklaracije o temama o kojima se raspravljalo. 
 

Autor: Služba za medije