Hrvatsko-njemačka međuparlamentarna skupina prijateljstva posjetila njemačku pokrajinu Baden-Württemberg

Stuttgart - Članovi Hrvatsko-njemačke međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora borave u trodnevnom posjetu pokrajini Baden-Württemberg Savezne Republike Njemačke.

Prvi dan zastupnici Ante Babić, Igor Kolman, Ivan Šimunović i Draženko Pandek sudjelovali su na 37. sjednici Zajedničke skupštine okruga Baden-Württemberg na poziv Joachima Waltera, predsjednika Zajedničke skupštine. Teme sjednice bile su okruzi, komunalno-politička pitanja, zadaće poglavarstva, okruga i općina Baden-Württemberga. Tijekom sjednice ukazano je na potrebu unapređenja komunalnih odnosa među okruzima, na reformu školstva i zdravstva. Između ostalog osvrnuli su se na probleme financiranja okruga te na problematiku prihvata i zbrinjavanja sve većeg broja izbjeglica i tražitelja azila. 
 
Tijekom boravka predviđeni su susreti s predstavnicima Poglavarstva okruga Esslingen, Ministarstva financija i gospodarstva, Pokrajinskog parlamenta, Državnog ministarstva i Skupštine općina Baden-Württemberg. Pritom će razmijeniti mišljenja i iskustva o odnosima Baden-Württemberga i Hrvatske, o partnerstvu Baden-Württemberga i Hrvatske vezano uz transnacionalnu suradnju u Srednjoj Europi i Dunavskoj regiji te o komunalno-političkim pitanjima lokalne samouprave.

Autor: Hrvatsko-njemačka međuparlamentarna skupina prijateljstva