Ingrid Antičević Marinović primila južnoafričkog veleposlanika Johanna Marxa

Zagreb - Voditeljica Hrvatsko-južnoafričke međuparlamentarne skupine prijateljstva Ingrid Antičević Marinović sastala se u Hrvatskome saboru s veleposlanikom Republike Južne Afrike Johannom Marxom s kojim se složila o potrebi jačanja suradnje dviju zemalja.

Unatoč geografskoj udaljenosti obje strane smatraju da ima prostora za jačanje odnosa. Marx je istaknuo kako postoje brojna područja na kojima je moguće unaprijediti kontakte i buduću suradnju, osobito kada je riječ o Južnoafričkoj razvojnoj zajednici, Afričkoj uniji ili BRICS-u. 

U jačanju bilateralnih odnosa važnu ulogu ima i Hrvatsko-južnoafrička međuparlamentarna skupina prijateljstva te je Marx najavio osnivanje međuparlamentarne skupine prijateljstva u donjem domu parlamenta Republike Južne Afrike.

Veleposlanik Marx i voditeljica skupine prijateljstva Ingrid Antičević Marinović složili su se o važnosti razmjene ideja i iskustava koja mogu biti od pomoći objema zemljama te koja mogu dovesti do jačanja odnosa, posebno na području gospodarstva.
 

Autor: Hrvatsko-južnoafrička međuparlamentarna skupina prijateljstva