Kregar, Grbin i Kolman primili predsjednika Vijeća notarijata EU-a Michielsensa

Zagreb - Predsjednik Odbora za pravosuđe Josip Kregar, predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Peđa Grbin te potpredsjednik Odbora za europske poslove Igor Kolman održali su sastanak s predsjednikom Vijeća notarijata Europske unije (CNUE) Andreom Michielsensom te predstavnicima Hrvatske javnobilježničke komore.

Na sastanku je predstavljen strateški dokument koji je ove godine izradilo Vijeće notarijata Europske unije pod nazivom "Plan 2020.". Taj dokument predstavlja pet osnovnih prioriteta u razvoju javnobilježničke profesije na europskoj razini kroz razdoblje od pet godina. 

U Planu 2020. posebno je istaknuto jačanje prekogranične suradnje javnih bilježnika radi pružanja novih rješenja u svakodnevnom životu građana te jačanje pravne sigurnosti u poslovnom okruženju. 

Predstavnici Hrvatske javnobilježničke komore istaknuli su najvažnije izazove s kojima se susreću u obavljanju svoje profesije te ukazali na prednosti članstva u Vijeću notarijata, u smislu mogućnosti daljnjeg unapređenja svojeg rada.
 

Autor: Odbor za europske poslove