Milorad Pupovac primio veleposlanika Albanije Ilira Melu

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Milorad Pupovac primio je veleposlanika Republike Albanije Ilira Melu. 

U uvodnom dijelu sastanka sugovornici su potvrdili dobre i prijateljske odnose dviju zemalja. Veleposlanik Albanije Ilir Melo istaknuo je važnost jačanja parlamentarne suradnje te se u tom kontekstu razgovaralo i o mogućnostima za buduću suradnju dvaju odbora za vanjsku politiku. 

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac predstavio je veleposlaniku aktivnosti Odbora na području regionalne suradnje, a u sklopu djelovanja vanjskopolitičkih odbora regije jugoistočne Europe. -Sigurnosna stabilnost u jugoistočnoj Europi i zajednički ekonomski interesi predstavljaju glavne ciljeve regionalne suradnje. 

Uz Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Sloveniju, Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo, Albanija je, također, vrlo važan regionalni faktor za realizaciju zajedničkih interesa, dodao je Pupovac.

Melo i Pupovac slažu se u tome da Hrvatska ima i regionalnu odgovornost u procesu "europeizacije" susjednih zemalja, posebice u okviru prenošenja znanja i iskustava kao članica Europske unije. 
 

Autor: Služba za medije