Nada Turina-Đurić sastala se sa španjolskim veleposlanikom Eduardom Aznarom Camposom

Zagreb - Voditeljica Hrvatsko-španjolske međuparlamentarne skupine prijateljstva Nada Turina-Đurić primila je danas veleposlanika Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj Eduarda Aznara Camposa.

Na početku razgovora veleposlanik Aznar Campos ocijenio je kako su odnosi dviju zemalja dobri te kako nema otvorenih pitanja što omogućuje plodniju suradnju u budućnosti. Iako u španjolskom parlamentu ne postoje međuparlamentarne skupine prijateljstva, vjeruje kako se putem španjolskog Veleposlanstva u Hrvatskoj i postojeće Hrvatsko-španjolske skupine prijateljstva može potaknuti još uspješnija bilateralna suradnja na gospodarskoj i kulturnoj razini. Također je istaknuo da je Španjolska jedna od zemalja koja je najviše iskoristila EU fondove te da su otvoreni za razmjenu iskustava na tom području. 

Nada Turina-Đurić zahvalila je španjolskom veleposlaniku na inicijativi i iskazanoj zainteresiranosti za suradnju s Hrvatsko-španjolskom međuparlamentarnom skupinom prijateljstva. Odnose dviju zemalja ocijenila je dobrima te se složila da se suradnja na području kao što je kultura treba unaprijediti. Svaki vid suradnje i komunikacije, kao i razmjena međusobnih iskustava, vrijednosti su koje svaka zemlja može i treba iskoristiti.

U nastavku razgovora sugovornici su se osvrnuli i na predstojeće predsjedničke izbore u Hrvatskoj.
 

Autor: Služba za medije