Nansi Tireli primila vrednovateljicu regionalnog projekta "Udruženim naporima – ka novim europskim standardima u zaštiti žena od rodno-zasnovanog nasilja" Radmilu Radić Dudić

Zagreb – Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli primila je Radmilu Radić Dudić, vrednovateljicu regionalnog projekta "Udruženim naporima – ka novim europskim standardima u zaštiti žena od rodno-zasnovanog nasilja". 

Radmila Radić Dudić uvodno je istaknula da projekt  „Udruženim naporima – ka novim europskim standardima u zaštiti žena od rodno-zasnovanog nasilja“ provodi Autonomni ženski centar iz Srbije u suradnji s partnerskim organizacijama i jednom pridruženom organizacijom. Regionalne partnerske organizacije na projektu su Centar za žene žrtve rata (Hrvatska), Udružene žene (Bosna i Hercegovina), Društvo SOS (Slovenija), Nacionalni savjet za ravnopravnost spolova – SOŽM (Makedonija) i Mreža-žene protiv nasilja - WAVE (Austrija), u suradnji s Europskim ženskim lobijem (EWL), kazala je Radić Dudić.

Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli predstavila je hrvatski zakonski okvir kojim se uređuje područje zaštite žena od nasilja u obitelji, kao i aktivnosti Odbora. Posebno je istaknula brojne tematske sjednice koje organizira Odbor, a pokrivaju ovo područje. Odbor, vrlo dobro i u kontinuitetu, surađuje s nevladinim udrugama za ženska prava kao i s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova, dodala je Tireli. 

U nastavku su sugovornice razmijenile mišljenja o važnosti provođenja zakonskih rješenja i direktiva u području zaštite žena od nasilja. Bilo je riječi i o potrebi jačeg senzibiliziranja javnosti, sudstva i drugih aktera o ovoj problematici.
 

Autor: Služba za medije