Potpredsjednik Sabora Željko Reiner sudjelovao na svečanosti obilježavanja Dana grada Korčule

Korčula - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner prisustvovao je u ponedjeljak svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Korčule koja je održana u prigodi Dana grada Korčule i blagdana sv. Todora, suzaštitnika grada. Uz potpredsjednika Sabora Reinera na svečanosti su bili i saborski zastupnici Branko Bačić i Mladen Marelić. 

Osvrnuvši se na nedavni ulazak Hrvatske u članstvo Europske unije, akademik Reiner u prigodnom obraćanju zahvalio je svim braniteljima iz Domovinskog rata na njihovu doprinosu za ostvarenje tog cilja. Podsjetio je da je prvi predsjednik Republike Hrvatske, dr. Franjo Tuđman, kao jedan od najvažnijih strateških ciljeva slobodne Hrvatske postavio upravo njen ulazak u euroatlantske integracije, tj. NATO i tadašnju Europsku zajednicu, danas Europsku uniju. 

Potpredsjednik Sabora naglasio je kako će Hrvatskoj u europskom zajedništvu biti onako kako sama odredi te da to među ostalim ovisi o tome hoće li lokalna samouprava, tako i korčulanska, pripremiti i ostvariti projekte koji će biti financirani iz fondova EU-a, hoće li hrvatski predstavnici u raznim institucijama EU-a zastupati interese Hrvatske na najbolji način, argumentirano i odlučno, ponosno i bez ikakvih kompleksa manje vrijednosti, hoćemo li se zalagati za očuvanje hrvatskih vrednota, kulture i tradicija, očuvanje čistog okoliša, hoćemo li razviti gospodarstvo i ostvariti investicije, omogućujući time bolji život hrvatskim građanima, hoćemo li očuvati ono što smo sami stvorili ili naslijedili od predaka. Istaknuo je da se domoljublje, koje se u Domovinskom ratu ostvarivalo obranom domovine, danas iskazuje marljivošću i vrijednim radom za boljitak Hrvatske i njenih građana. 

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća prisustvovali su čelnici Dubrovačko-neretvanske županije i Grada te građani čija su humanitarna, sportska, kulturna i umjetnička postignuća nagrađena priznanjima i nagradama Grada Korčule. 
 

Autor: Ured potpredsjednika Željka Reinera