Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac primio nizozemsku veleposlanicu Ellen Berends

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Milorad Pupovac primio je veleposlanicu Kraljevine Nizozemske Ellen Berends.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac i veleposlanica Ellen Berends uvodno su razgovarali o mogućnostima za različite oblike suradnje Nizozemske i Hrvatske u sklopu Europske unije. 

Veleposlanicu Berends posebno je zanimala politička situacija i odnosi u regiji. Milorad Pupovac istaknuo je kako je Hrvatska inicijator regionalne suradnje sa susjednim zemljama te na tom planu ima vrlo aktivnu ulogu. - Prema modelima regionalne suradnje poput Beneluxa ili Višegradske skupine nastojimo ostvariti uspješnu komunikaciju sa susjedima, na ekonomskom i političkom planu, naglasio je Pupovac. 

Veleposlanica Berends i Milorad Pupovac razmijenili su mišljenja i o ekonomskim prilikama te investicijskoj klimi u Hrvatskoj, a bilo je riječi i o predsjedničkim izborima koji se održavaju početkom sljedeće godine te aktualnom trendu organiziranja referenduma. 
 

Autor: Služba za medije