Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac primio veleposlanika Ukrajine Oleksandra Levčenka

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac i veleposlanik Ukrajine Oleksandar Levčenko razgovarali su o upravo završenim parlamentarnim izborima u Ukrajini. 

Veleposlanik Levčenko predstavio je rezultate izbora, istaknuvši da prebrojavanje glasova još nije u cijelosti dovršeno. Najbolji izborni rezultat osvojili su Narodni front premijera Arsenija Jacenjuka te Blok Petra Porošenka, svaki s oko 22 posto glasova, istaknuo je veleposlanik, dodavši da su izbori prošli zadovoljavajuće uz sudjelovanje oko 930 stranih promatrača.

Milorad Pupovac je izrazio zadovoljstvo izborima koji su protekli u dobroj atmosferi bez većih prigovora te dodao da je važno što prije formirati vladu.  

Sugovornici su se osvrnuli i na aktualnu situaciju na istoku Ukrajine. Povlačenje strane vojske s teritorija Ukrajine te kontrola granice ključni su prioriteti zemlje, kazao je Levčenko. Pupovac je istaknuo da je RH prijatelj Ukrajine te podržava teritorijalni integritet i cjelovitost zemlje. Bilo je riječi i o 70. obljetnici oslobođenja Ukrajine te povijesnim stradanjima ukrajinskog naroda u 20. stoljeću.
 

Autor: Služba za medije