Saborsko izaslanstvo sudjeluje na 1. međuparlamentarnoj konferenciji o gospodarskom i financijskom upravljanju EU-om

Vilnius - Predsjednik Odbora za financije Srđan Gjurković i predsjednik Odbora za gospodarstvo Igor Rađenović sudjeluju na Prvoj međuparlamentarnoj konferenciji o gospodarskom i financijskom upravljanju Europskom unijom koja se 16. i 17. listopada održava u litavskom parlamentu Seimasu. 

Cilj je Konferencije osigurati značajniju ulogu nacionalnih parlamenata u obnovi rasta gospodarstva EU-a i izgradnji učinkovitih proračunskih i fiskalnih reformi koje se donose u okviru Europskog semestra. U prijedlozima zaključaka Konferencije, koji trebaju biti prihvaćeni danas, naglašava se: obnova gospodarskog rasta, povjerenja i dinamiziranja gospodarstva EU-a, jačanje integrativnih mehanizama upravljanja europskim gospodarstvom te izgradnja zakonskog okvira za provedbu bankovne unije i financijske integracije EU-a. 

Međuparlamentarna konferencija rezultat je sporazuma postignutog na Konferenciji predsjednika parlamenata država članica EU-a održanoj u travnju ove godine u Nikoziji gdje je zaključeno da se međuparlamentarne konferencije trebaju održavati dvaput godišnje - u prvom semestru svake godine u Europskom parlamentu, a u drugom semestru u zemlji predsjedateljici Vijećem. 
 

Autor: Služba za medije