Saborsko izaslanstvo sudjeluje na jesenskom zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a

Budva - Jesensko zasjedanje Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (PS OESS-a) u Budvi od 13. do 15. listopada okuplja parlamentarne predstavnike 57 država članica. Na skupu, kojega je domaćin crnogorski parlament, sudjeluje i predsjednik saborskog Izaslanstva u PS OESS-a Branko Vukšić te članica Izaslanstva Romana Jerković. 

-Proširenje i jačanje demokracije na Mediteranu povijesna je šansa i jedan od najvećih izazova OESS-a, rekao je na jučerašnjem Mediteranskom forumu predsjednik crnogorskog parlamenta i aktualni predsjednik PS OESS-a Ranko Krivokapić. Teme Foruma bile su „Mediteran - unija civilizacija“ i „ Stanje u Siriji“. Današnja plenarna rasprava s temom „Suočavanje s transnacionalnim prijetnjama i zaštita ljudskih prava: uloga OESS-a“ dotaknut će se pitanja borbe protiv terorizma, poštivanja ljudskih prava, sigurnosnih posljedica gospodarske krize, dok će sutra prije podne izaslanici na dnevnom redu imati posebnu raspravu o integraciji različitih društava. 

Parlamentarna skupština OESS-a održava jesenska zasjedanja od 2002. godine radi jačanja međuparlamentarne suradnje u pitanjima koja su u djelokrugu njezina rada. Prije domaćinstva Crne Gore, jesenska zasjedanja održana su još u Sloveniji, Malti, Španjolskoj, Grčkoj, Italiji, Kanadi, Hrvatskoj i Albaniji. 
 

Autor: Služba za medije