Tanja Vrbat primila veleposlanika Ukrajine Oleksandra Levčenka

Zagreb - Potpredsjednica Odbora za međuparlamentarnu suradnju Tanja Vrbat primila je veleposlanika Ukrajine Oleksandra Levčenka.  

Bilateralni odnosi dviju zemalja vrlo su dobri, ali uvijek postoji otvoreni prostor za jačanje suradnje na različitim područjima, suglasni su sugovornici.

Veleposlanik Levčenko izvijestio je potpredsjednicu Odbora za međuparlamentarnu suradnju Vrbat o formiranju skupine prijateljstva Ukrajine i Hrvatske u ovom sazivu ukrajinskog parlamenta, koja broji sedamnaest članova. U tom kontekstu razgovaralo se i o mogućem susretu dviju skupina prijateljstva, a u prigodi 21. obljetnice uzajamnog priznanja dviju zemalja koja se obilježava u prosincu ove godine. 

U nastavku se razgovaralo o mogućnostima za jačanje gospodarske suradnje Ukrajine i Hrvatske. Veleposlanik Levčenko kao pozitivan primjer naveo je već postojeću međuregionalnu suradnju dviju zemalja koja je do sada uspostavljena u deset regija Hrvatske i Ukrajine. Tanja Vrbat istaknula je da je u Umagu osnovano „Društvo Ukrajinaca“ što također može doprinijeti razvoju međuregionalne suradnje.
 

Autor: Služba za medije