Bebić: U Latviji imamo postojanog prijatelja

Riga - U Latviji imamo dobrog, stalnog, sigurnog i postojanog prijatelja koji nas podupire u našim nastojanjima u približavanju Europskoj uniji, rekao je Luka Bebić hrvatskim novinarima u utorak na kraju trodnevnog posjeta toj baltičkoj zemlji.

U utorak se Bebić sastao s potpredsjednicom latvijskog parlamenta Karinom Petersone, s predsjednikom Odbora za vanjske poslove Andrisom Berzinšom i sa članovima toga odbora, kao i s predsjednicom Odbora za europske poslove Vairom Paeglem. "Došli smo ovamo izraziti zahvalnost i poštovanje za sve što Latvija, koja je već članica Europske unije i NATO-a, čini i činila je za Hrvatsku od osamostaljenja do sada", rekao je Bebić i dodao kako je tijekom trodnevna boravka u Latviji hrvatsko parlamentarno izaslanstvo otvorilo razgovore o načinima produbljivanja suradnje.

"Tražimo područja gdje imamo zajedničke interese. Posebno u brodogradnji gdje smo već isporučili velike plovne jedinice, deset tankera za latvijskog naručioca", rekao je Bebić. "Imamo mnogo toga zajedničkoga, a izgradnja autoceste Baltik-Jadran sigurno će to još i unaprijediti, ne samo u području turizma, nego će otvoriti i mogućnosti suradnje u ostalim područjima", rekao je. 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina