Čestitka predsjednika Sabora građanima povodom Dana državnosti

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić uputio je svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitku u povodu Dana državnosti:

"U povijesti svakog naroda i države postoje datumi koji su prijelomni i od sudbonosnog značenja za budućnost. Jedan od najvažnijih datuma za sve nas i Republiku Hrvatsku je 25. lipnja, Dan državnosti. Danas se s ponosom i zadovoljstvom prisjećamo 1991. godine kada smo se na referendumu plebiscitarno izjasnili za vlastitu državu i kada je Hrvatski sabor 25. lipnja donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske i Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske. Donošenjem ovih povijesnih odluka, koje predstavljaju ustavno-pravni temelj samostalne, slobodne i suverene Republike Hrvatske, ostvarene su povijesne težnje hrvatskoga naroda da može sam odlučivati o svojoj budućnosti. S posebnim ponosom i zahvalnošću prisjećamo se svih onih koji su stali u obranu Hrvatske i nesebično ugradili svoje živote u temelje današnje suvremene hrvatske države. Na svima nama je obaveza daljnjeg razvoja Hrvatske kao demokratske države političkih sloboda i stabilnosti, države slobodnog poduzetništva i socijalne pravde te uključivanja u euroatlantske zajednice.

Poštovane građanke i građani, čestitam vam Dan državnosti u ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora te u svoje osobno ime!"

Autor: Ured predsjednika Sabora