Hrvatski sabor zaključio 6. sjednicu

Zagreb – Povodom završetka 6. plenarne sjednice predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić održao je danas konferenciju za medije.

Od 17. rujna do 30. listopada Sabor je zasjedao 19 radnih dana. Raspravljene su 82 točke dnevnog reda. Doneseno je 38 zakona, od kojih je 24 usklađeno sa zakonodavstvom Europske unije. Sedam je prijedloga zakona odbijeno. Tijekom šeste sjednice doneseno je 39 odluka, prihvaćeno je 14 izvješća, a jedno je izvješće primljeno na znanje. Podnesen je i jedan prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, koji je odbijen. Na prijedlog akata podneseno je 172 amandmana, od kojih je 131 prihvaćen. Postavljeno je 41 zastupničko pitanje, a zastupnici su se na sjednici javili za riječ tisuću puta, najčešće radi ispravka netočnog navoda. Tijekom 6. sjednice održano je i 85 sjednica radnih tijela na kojima je raspravljena 271 točka dnevnog reda. Predsjednik Sabora izvijestio je i kako je do sada doneseno 96 europskih zakona, osam ih je u proceduri, a dva su predložena za ulazak u proceduru.

Za iduću je sjednicu, koja će biti sazvana nakon dva tjedna stanke, predsjednik Sabora najavio intenziviranje rada parlamenta kako bi završili sve što je planirano za ovu godinu.

Autor: Internet redakcija