Predsjednik Sabora primio austrijsku veleposlanicu Helgu Konrad

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je u oproštajni posjet veleposlanicu Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Helgu Konrad.

U razgovoru je obostrano istaknuto zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa koji se mogu okarakterizirati kao prijateljski i partnerski. Dvije države intenzivno surađuju u svim područjima – gospodarstvu, kulturi, prosvjeti, znanosti, pravosuđu, unutarnjim poslovima i drugo, a politička suradnja se uspješno odvija i u okviru međunarodnih organizacija.

Predsjednik Hrvatskog sabora Bebić je austrijskoj veleposlanici zahvalio na potpori Austrije Hrvatskoj u mnogim pitanjima, a posebice u pogledu priključenja Europskoj uniji.

Veleposlanica Konrad je istaknula kako je razdoblje njenog mandata u Hrvatskoj bilo veoma zanimljivo i naročito važno za Austriju jer je Hrvatska otvorila pregovore s Europskom unijom. "Važna nam je uloga Hrvatske u regiji", rekla je austrijska veleposlanica i upozorila kako se u Austriji na Hrvatsku gleda kao na model za cijelu regiju. Pohvalila je napredak Hrvatske u pogledu pristupanja Europskoj uniji, te izrazila nadu da će se dobra parlamentarna suradnja nastaviti i nakon izbora koji se u Austriji održavaju 28. rujna 2008. godine.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora