Predsjednik Sabora primio Betlehemsko svjetlo od izaslanstva Saveza izviđača Hrvatske

Zagreb - Izaslanstvo Saveza izviđača Hrvatske danas je Betlehemsko svjetlo donijelo u Hrvatski sabor i predsjedniku Sabora Luki Bebiću, kao pokrovitelju akcije, uručilo fenjer s Betlehemskim svjetlom.

Načelnik Saveza izviđača Edi Perić uručio je Bebiću fenjer s Betlehemskim svjetlom koje sad gori u predvorju ispred ulaza u sabornicu.

Zahvalivši izviđačima što su Betlehemsko svjetlo donijeli u najviše predstavničko tijelo u Hrvatskoj, Bebić je istaknuo da se već godinama to svjetlo iz Svete zemlje raznosi po svijetu. Kada se pojavila zvijezda u Betlehemu, najavila je rođenje Isusovo i to svjetlo dovelo je sve one koji su se željeli pokloniti rođenju Isusovom, rekao je Bebić. Dakle, dodao je, svjetlo je pobjednik nad tamom i tako bi trebalo biti u ljudskim srcima. Svjetlo je stalni simbol za mir i dobro u svijetu, rekao je predsjednik Sabora i zahvalio izviđačima na toj akciji i inicijativi donošenja Betlehemskog svjetla u Sabor da saborskim zastupnicima donese mir i dobro.

Izviđači su prethodnog jutra u zagrebačku katedralu donijeli Betlehemsko svjetlo, nakon što su ga preuzeli u katedrali u Beču te ga u svojim fenjerima donijeli u Hrvatsku. Akcija širenja svjetla mira i ljubavi po Hrvatskoj Savez izviđača organizira već 15 godina.
  
 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina