Zajednička tematska sjednica Odbora za ravnopravnost spolova (7. sjednica), Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu (9. sjednica) i Odbora za informiranje, informatizaciju i medije (5. sjednica)

dvorana Josipa Šokčevića, videokonferencija, YouTube prijenos

Tema sjednice je: "Što institucije mogu učiniti da bi spriječile spolno zlostavljanje?".

Navedena tematska sjednica organizira se u povodu aktualnih slučajeva spolnog uznemiravanja na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu (ali i nekoliko drugih fakulteta) te na Hrvatskoj radioteleviziji s ciljem razmatranja preporuka za jasnije definiranje protokola o postupanju u slučaju spolnog uznemiravanja te moguće prilagodbe zakonodavnog okvira koja bi išla u smjeru jasnije i kvalitetnije osude spolnog uznemiravanja.

Na sjednicu su pozvani predstavnici: Rektorskog zbora, Vijeća studenata sveučilišta, Vijeća veleučilišta i visokih škola, Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola, Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, zaposlenika i uprave HRT-a, Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva pravosuđa i uprave, kao i nevladinih udruga koje pružaju zaštitu žrtvama spolnog zlostavljanja.

Tematska sjednica bit će održana videokonferencijskim putem sukladno članku 293.b Poslovnika Hrvatskog sabora zbog epidemioloških razloga.

Izravan prijenos sjednice putem saborskog YouTube kanala: https://youtu.be/eDIzviuJbRs