Frano Matušić otputovao u Bugarsku kao izvjestitelj Odbora za monitoring Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

Zagreb – Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PS VE) Frano Matušić, kao izvjestitelj Odbora za monitoring PS VE-a, od 11. do 14. veljače boravi u Sofiji, gdje će u se u sklopu pripreme Izvješća o postmonitoring dijalogu s Bugarskom susresti s brojnim visokim dužnosnicima te zemlje.

Matušić će se u srijedu sastati s bugarskim predsjednikom Rosenom Plevnelievom, pučkim pravobraniteljem Konstantinom Penchevom, glavnim tužiteljem Sotyrom Tzatzarovom, predsjednikom Vrhovnoga kasacijskog suda Lazarom Gruevom, zamjenicom premijera i ministricom pravosuđa Zinaidom Zlatanovom, ministrom unutarnjih poslova Tzvetelinom Yovchevom, ministrom vanjskih poslova Christianom Vigeninom te predstavnicima civilnog društva.

Za četvrtak su pak predviđeni sastanci s predsjednikom bugarske Narodne skupštine Mihailom Mikovom, predstavnicima različitih klubova zastupnika, članovima parlamentarnog Odbora za pravne poslove, Odbora za ljudska prava i predstavke građana te Odbora za vjerske organizacije i parlamentarnu etiku.
 

Autor: Služba za medije