Gordan Jandroković primio dr. Andreasa Khola

Zagreb - Predsjednik Nacionalnog vijeća Republike Austrije dr. Andreas Khol, s izaslanstvom zastupnika, razgovarao je u Hrvatskom saboru s Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku, članovima tog Odbora i članovima Odbora za europske integracije.

U razgovoru su istaknuti odlični politički i gospodarski odnosi Hrvatske i Austrije. Jandroković je istaknuo kako Hrvatska nema samo tranziciju kao druge zemlje koje su izašle iz komunizma, već i probleme vezane uz rat i suradnju s haaškim Tribunalom.

U iscrpnom razgovoru razmatrana su pitanja o ravnopravnosti žena, prognanika, povratku izbjeglica i euroskepticizmu. Dr. Kohl je iznio kako su se austrijski parlamentarci angažirali u informiranju javnosti uoči ulaska Austrije u Uniju, a najbolji oblik informiranja bili su skupovi na kojima su građani mogli izravno postavljati pitanja. Mnoge bojazni koje su pratile ulazak u EU pokazale su se neosnovanima, primjerice vinogradari su se bojali propasti, a danas izvoze više nego ikada.