Gordan Jandroković primio egipatskog veleposlanika Rasheda

Zagreb - Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet veleposlanika Arapske Republike Egipat u RH sa sjedištem u Rimu Ashrafa Rasheda. 

Obostrano je istaknuto da su bilateralni odnosi Hrvatske i Egipta prijateljski, bez otvorenih pitanja, a zajednička je želja da se još više prodube, kako politički, tako i oni gospodarski i kulturni. Posebice je naglašena važnost revitalizacije međuparlamentarne suradnje koja može pridonijeti jačanju veza i izvan sfera politike, povezivanju gospodarstvenika i jačanju robne razmjene dviju zemalja.  

Egipatski veleposlanik rekao je da Egipat snažno podržava i priželjkuje što skori prijem Hrvatske u EU, koja svojom snažnom i konstruktivnom politikom u ovom dijelu Europe može pridonijeti jačanju mira i stabilnosti, te kulturi dijaloga i poštivanja različitosti. Potencijali na planu gospodarske suradnje su mnogo veći od postojeće razine u mnogim gospodarskim granama i na tome treba poraditi.  

Gordan Jandroković uputio je poziv predsjedniku vanjskopolitičkog odbora egipatskog parlamenta da posjeti Hrvatski sabor u ovoj godini. Obostrano je ocijenjeno da su potencijali za suradnju u mnogim gospodarskim granama veliki, a članstvo Hrvatske u EU ići će u prilog produbljivanju veza između dviju država.

Autor: Služba za odnose s javnošću