Gordan Jandroković primio veleposlanika Republike Srbije

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković primio je u službeni posjet veleposlanika Republike Srbije Radivoja Cvetićanina.

U uvodnom dijelu sastanka razgovaralo se o unapređenju parlamentarne suradnje između dviju zemalja. Gordan Jandroković kazao je kako je zainteresiran za susret dvaju vanjskopolitičkih odbora koji bi doprinijeli suradnji dviju zemalja. Obje strane suglasile su se oko predstojećih parlamentarnih susreta koji bi se mogli održati u svibnju ili lipnju iduće godine. 

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković informirao je veleposlanika o aktivnostima Sabora. Kazao je kako su donijeti svi predviđeni zakoni za ovu godinu koji se odnose na usklađivanje zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije, a plan za iduću godinu je usvojiti još oko 40 europskih zakona do kraja sljedeće godine.

Razgovaralo se i o pristupnim pregovorima Hrvatske s Europskom unijom, a veleposlanik Cvetićanin kazao je kako Republika Srbija daje snažnu podršku kretanjima Hrvatske prema Europskoj uniji. 

U nastavku se razgovaralo o aktualnoj situaciji u Srbiji, prijamu u Partnerstvo za mir, predstojećim izborima te današnjem potpisivanju Sporazuma o pristupanju CEFTA-i u Bukureštu, pri čemu je Jandroković uputio svoje čestitke Republici Srbiji.