Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Odbora za vanjske poslove španjolskog Kongresa

Madrid -  Izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora, na čelu s predsjednikom Odbora Gordanom Jandrokovićem, sastalo se s predsjednikom Odbora za vanjske poslove španjolskog Kongresa Josepom Antoniom Duranom Lleidomom.

Izraženo je zadovoljstvo visokom razinom bilateralnih odnosa te je iskazana želja za njihovim daljnjim jačanjem. Gordan Jandroković zahvalio je na španjolskoj potpori početku pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom, na dosad pruženoj tehničkoj i savjetodavnoj pomoći u procesu približavanja, kao i na obećanoj pomoći u prijenosu iskustava iz španjolskog članstva u Europskoj uniji.

Sugovornici su se osvrnuli i na potrebu jačanja suradnje svih mediteranskih zemalja u okviru EU radi uspostave prostora stabilnosti i sigurnosti na Mediteranu, te posebno na potrebu jačanja mediteranske dimenzije RH i njezine buduće uloge kao članice EU na tom prostoru.
Ovo je prvi bilateralni susret parlamentarnih predstavnika Hrvatske i Španjolske koji će sigurno pridonijeti daljnjem jačanju službenih kontakata dvaju parlamenata. 

Tijekom današnjeg dana izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora, na čelu s predsjednikom Gordanom Jandrokovićem, sastat će se s predsjednikom Senata Franciscom Javierom Rojom Garciom i glavnim direktorom za vanjsku politiku u Ministarstvu vanjskih poslova i suradnje Kraljevine Španjolske Rafaelom Dezcallarom de Mazarredom.