Igor Dragovan primio predsjednika bugarskog Narodnog sobranja Mihaila Mikova

Zagreb - Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a i potpredsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Igor Dragovan s članovima Odbora primio je predsjednika Narodnog sobranja Republike Bugarske Mihaila Mikova s izaslanstvom. 

Sugovornici su uvodno potvrdili dobru međusobnu suradnju dviju zemalja koju susreti na različitim političkim razinama mogu samo unaprijediti.  

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a i potpredsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Igor Dragovan predstavio je gostima način rada i aktivnosti Odbora. Parlamentarni nadzor nad sigurnosno-obavještajnim službama, pitanja koja se odnose na ustrojstvo i djelokrug tijela državne uprave u području unutarnjih poslova, kontrola i nadzor nad radom policije, pitanja državljanstva i osobnog statusa građana samo su neke od aktivnosti kojima se bavi Odbor, istaknuo je Dragovan. Uz predsjednika i potpredsjednika Odbor ima jedanaest članova iz reda zastupnika, dodao je potpredsjednik Odbora Dragovan. 

Predsjednik Narodnog sobranja Republike Bugarske Mihail Mikov istaknuo je potrebu intenzivnije parlamentarne suradnje i razmjene iskustava, posebice na razini odbora. 

Razgovaralo se i o razmjeni iskustava oko implementacije zakonodavstva vezanog uz Schengenski prostor. 
Igor Dragovan naglasio je da je ulazak u Schengenski prostor dvije godine nakon ulaska u EU, jedan od hrvatskih prioriteta. 

U nastavku se razgovaralo o izbornom zakonodavstvu dviju zemalja te o ukupnoj političkoj situaciji u Bugarskoj.
 

Autor: Služba za medije