Izabrano predsjedništvo udruge Europski krug - Hrvatska

Zagreb - Glavna Skupština Europskoga kruga – Hrvatska jučer je izabrala Nevena Mimicu za predsjednika udruge, Branislava Bibića, Teu Jagić, Ljiljanu Kisegi za članove kolegija te Vjeranu Spajić za glavnu tajnicu. Predsjedništvo je izabrano s mandatom od dvije godine.

Europski krug - Hrvatska je udruga koja djeluje radi poticanja i sustavnog osposobljavanja vodećih mladih kadrova za rad u međunarodnom  okruženju kako bi se Hrvatska internacionalizirala na političkom, ekonomskom i kulturnom području u interesu općeg dobra. 

Do sada je Europski krug - Hrvatska aktivno djelovao u suradnji s partnerskim udrugama iz inozemstva, posebno sa Studentenforumom i Conferénce Olivaintom. Najznačajniji skup koji je Europski krug – Hrvatska organizirao je 4. ljetna akademija u listopadu 2003. godine. Tema ljetne akademije bila je "Stabilnost i prosperitet u jugoistočnoj Europi", a okupila je pedesetak studenata i mladih profesionalaca iz desetak europskih zemalja i iz Meksika – aktivnih članova mreže Politea.
Nadalje, od ove godine Europski krug – Hrvatska u suradnji s Vijećem Europe organizira «Akademiju za politički razvoj», jednogodišnji program političkog obrazovanja za skupinu odabranih mladih lidera iz gospodarstva, politike, javne uprave, civilnog društva i medija.

Također, članovi Europskoga kruga – Hrvatska nekoliko puta godišnje sudjeluju u različitim projektima partnerskih udruga u inozemstvu – ove godine u Berlinu na seminaru "New Security Challenges Through Global Terrorism" i u Parizu na seminaru "Good governance in Europe".

Povodom izbora za predsjednika Europskoga kruga gospodin Mimica je izjavio: " U situaciji kada Hrvatska država, gospodarstvo i društvo u cjelini moraju intenzivirati svoje napore kako bi uhvatili korak u procesu prilagodbe i približavanja Europskoj uniji, upravo će ljudski resursi biti ključni čimbenik za postizanje uspjeha. "