Izaslanstvo Hrvatskoga sabora odalo počast žrtvama srpske agresije na Vukovar

Vukovar - Izaslanstvo Hrvatskoga sabora, na čelu s predsjednikom Vladimirom Šeksom, položilo je danas vijenac i zapalilo svijeću podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. 

Povodom obilježavanja obljetnice pada Vukovara, vijence su položila i ostala državna i druga izaslanstva. 

Nakon polaganja vijenaca, misu zadušnicu za poginule i nestale u Domovinskom ratu predvodio je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević. Obilježavanje 14. obljetnice vukovarske tragedije, koje se ove godine održava pod motom "Gdje da tražim sina svoga!?", počelo je prijepodne komemorativnom svečanošću "Žrtva Vukovara za domovinu" u dvorištu Opće bolnice u Vukovaru. Zatim su se sudionici obilježavanja stradanja Vukovara u Koloni sjećanja zaputili gradskim ulicama prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata gdje su državna i druga izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće. 

Prema procjenama policije, u ovogodišnjoj Koloni sjećanja, dugačkoj tri kilometra, sudjelovalo je oko 15 000 ljudi koji su danas u Vukovar stigli iz svih hrvatskih krajeva kako bi odali počast žrtvama srpske agresije na taj grad.

Na današnji dan 1991. godine, nakon gotovo tromjesečne opsade, bivša JNA i srpske paravojne postrojbe slomile su otpor hrvatskih branitelja. 
 

Autor: HS/HINA