Izaslanstvo Odbora za europske integracije posjetilo Tiranu

Tirana - Izaslanstvo Odbora za europske integracije na čelu s predsjednikom Odbora Nevenom Mimicom, u sastavu kojeg su bili zastupnici Miljenko Dorić i Vlado Jelkovac posjetilo je od 5. do 7. veljače Tiranu.

Uz sastanak s izaslanstvom Odbora za europske integracije albanskog parlamenta na čijem čelu je bivši premijer Ilir Meta, hrvatsko izaslanstvo sastalo se i s drugim visokim predstavnicima Republike Albanije. U tijeku dvodnevnog posjeta hrvatski su se zastupnici sastali s predsjednikom Republike Alfredom Moisiuom, premijerom Salijem Berishom, predsjednicom parlamenta Jozefinom Topalli, ministrom vanjskih poslova Besnikom Mustafajem, ministricom integracija Arencom Trashani, kao i s predstavnicima albanskoga civilnog društva. 

U tijeku razgovora s dužnosnicima Republike Albanije iskazana je obostrana spremnost i namjera za intenziviranje parlamentarne suradnje, posebice u kontekstu europskih integracija. Pozornost koja je iskazana hrvatskom izaslanstvu i sadržaj razgovora još su jedan izraz prijateljskih hrvatsko-albanskih odnosa, kao i želja za razvitkom suradnje u obostranom interesu dviju država i njihovog što skorijeg uključivanja u EU i NATO, kao i regionalne stabilnosti.