Milorad Pupovac sastao se s izaslanstvom slovačkog parlamentarnog Odbora za vanjsku politiku

Zagreb - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju dr. sc. Milorad Pupovac, sastao se s izaslanstvom slovačkog parlamentarnog Odbora za vanjsku politiku. 

Pupovac je naglasio da Republika Hrvatska visoko cijeni suradnju s Republikom Slovačkom te zahvalio na podršci koju slovačka Vlada i Parlament pružaju Hrvatskoj na njezinu putu prema europskim integracijama.

Predsjednik slovačkog parlamentarnog Odbora za vanjsku politiku Pavol Paška izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Republikom Hrvatskom, kako na području kulturne suradnje, tako kad je riječ o pravima hrvatske nacionalne manjine u Slovačkoj i slovačke u Hrvatskoj. Naglasio je da će se sa snažnijim institucionaliziranjem Europe sve više ukazivati potreba  za međuparlamentarnom suradnjom.

Sugovornici su suglasni da je razmjena iskustava i međuparlmentarna suradnja značajna u jačanju parlamentarne demokracije.

Goste je interesiralo sigurnosno stanje u regiji pa ih je dr. Pupovac obavijestio o koracima koje Republika Hrvatska, unatoč nedavnim ratnim traumama i još uvijek prisutnim starim politikama, poduzima radi uspostave povjerenja sa susjednim zemljama, osobito s Bosnom i Hercegovinom te Srbijom i Crnom Gorom. Stabilnost u regiji i razvoj demokracije, interes je Republike Hrvatske i njezin doprinos europskoj stabilnosti.