Odbor za regionalni razvoj i fondove EU-a održao sastanak s predsjednikom bugarskoga Narodnog sobranja Mihailom Mikovom

Zagreb – Predsjednica saborskog Odbora za regionalni razvoj i fondove EU-a i potpredsjednica Hrvatskoga sabora Dragica Zgrebec s članovima tog Odbora, Draženkom Pandekom i Zoranom Vasićem, održala je sastanak s Mihailom Mikovom, predsjednikom Narodnog sobranja Bugarske koji s izaslanstvom boravi u službenom posjetu Hrvatskome saboru.

Predsjednica saborskoga Odbora Dragica Zgrebec predstavila je bugarskim kolegama rad Odbora za regionalni razvoj i fondove EU-a koji je članstvom Hrvatske u Europskoj uniji u ovom mandatu proširio djelokrug svoga rada i na područje europskih fondova. Odbor se svojim radom zalaže za ujednačeni regionalni razvoj Republike Hrvatske, što i nije uvijek lako jer je trenutačno neujednačeni regionalni razvoj naše zemlje posljedica velikih razaranja tijekom rata. Zgrebec je naglasila važnost transregionalnih projekata zbog čega se Hrvatska snažno zalaže da i naši susjedi postanu zemlje članice Europske unije. Hrvatska poseban interes pokazuje za Dunavsku strategiju, rekla je Zgrebec. 

Predsjednik bugarskog parlamenta Mihail Mikov također je naglasio važnost ujednačenoga regionalnog razvoja, a Bugarska nastoji kombinirati sredstva iz državnog proračuna sa sredstvima EU-a. U tom smislu Mikov je predložio suradnju naših parlamentarnih odbora kako bi razmijenili i dobra i loša iskustva na tom polju, a moguće i zauzeli zajedničke stavove. Posebno je naglasio prekograničnu suradnju i Dunavsku strategiju koje će u budućnosti biti važna tema zajedničkih susreta. 
 

Autor: Služba za medije