Održana radionica za studente prava i politologije "Simulirani parlament"

Zagreb - Studenti prava i politologije zagrebačkog, splitskog, osječkog i riječkog Sveučilišta održali su danas u Hrvatskome saboru simuliranu plenarnu sjednicu na kojoj su raspravljali o donošenju prijedloga zakona kojeg su sami izradili. 

Domaćin im je bio predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Dražen Bošnjaković, koji je u ulozi predsjedavajućeg sjednice, zvoncem označio njezin početak. Nakon toga, gosti su s predsjedavajućim odradili sve segmente zakonodavnog procesa vezane uz plenarnu sjednicu. 

Organizator današnje parlamentarne radionice za studente, "Simulirani parlament", je Zagrebački ogranak Europske udruge studenata prava (ELSA), a cilj je radionice bio približiti studentima zakonodavnu proceduru. 

U obraćanju studentima prava i politologije prodekan zagrebačkog Pravnog fakulteta Marko Petrak istaknuo je kako je glavna ideja ovakvih projekata povezivanje teorije i prakse, te stjecanje vrijednog iskustva. 

ELSA okuplja studente prava iz cijele Europe, a surađuje sa sličnim udrugama i na drugim kontinentima. Osnovana je 1981. godine u Beču, a danas broji oko 25 tisuća članova u 41 europskoj zemlji na više od 200 pravnih fakulteta. ELSA Zagreb osnovana je 1986. godine na Pravnom fakultetu u Zagrebu.