Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Đurđa Adlešić primila veleposlanika Zhija Zaolina

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Đurđa Adlešić primila je danas u oproštajni posjet veleposlanika Narodne Republike Kine Zhija Zaolina koji je tu dužnost obnašao od studenoga 2000. godine. Na kraju svog četverogodišnjeg mandata kineski je veleposlanik zahvalio potpredsjednici Sabora na potpori, pomoći i velikom doprinosu u razvijanju i poboljšavanju bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine, a koji su u proteklih nekoliko godina u stalnom usponu.

Izrazivši uvjerenje kako će se odnosi Hrvatske i Kine i dalje poboljšavati i na kulturnom i znanstvenom planu, potpredsjednica Sabora zahvalila se veleposlaniku Zhiju na izvrsno odrađenom mandatu tijekom kojeg se pokazao kao učinkovit pokretač brojnih susreta kineskih i hrvatskih dužnosnika na svim razinama vlasti.

U sklopu oproštajnog posjeta kineski se veleposlanik sastao i s voditeljem hrvatsko-kineske skupine prijateljstva u Hrvatskom saboru prof.dr. Ivom Josipovićem. Zahvalivši mu na velikom doprinosu razvoju hrvatsko-kineskih odnosa, Zhi Zaolin je istaknuo kako će mu Hrvatska zauvijek ostati u dragom i lijepom sjećanju.