Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milorad Batinić primio izaslanstvo parlamenta Kraljevine Švedske

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milorad Batinić primio je izaslanstvo parlamenta Kraljevine Švedske koje u Zagrebu boravi na poziv voditelja Hrvatsko-švedske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Igora Kolmana. 

Švedski parlamentarci istaknuli su kako je Švedska oduvijek snažno podržavala ulazak Hrvatske u Europsku uniju, a danas su "101 posto" sigurni u ispravnost takve odluke i uvjereni da dvije zemlje imaju mnogo zajedničkog te da će izvrsno surađivati i nakon hrvatskog pristupanja Europskoj uniji. 

Potpredsjednik Sabora Batinić naglasio je kako su u Hrvatskoj još prisutne refleksije ratnih tenzija koje se zrcale i na politiku te je izrazio nadu kako će se situacija u društvu, ali i u politici, popraviti po ulasku naše zemlje u Uniju preuzimanjem i primjenom novih europskih standarda.

Batinić je dodao kako se i gospodarska kriza odražava na političku situaciju u zemlji te je pozdravio nastojanja Vlade Republike Hrvatske, koja ne odstupa od konkretnih planova i programa, iako do željenih promjena ne dolazi preko noći.

Na kraju susreta švedski parlamentarci istaknuli su kako su hrvatski pregovori s Europskom unijom najbolji u povijesti proširenja te da Hrvatska ogromno iskustvo koje je stekla mora upotrijebi kao hvalevrijedan primjer za zemlje u susjedstvu kako bi im pružila svoju podršku i pomoć u izazovima koji ih čekaju na putu ulaska u Europsku uniju. 

Autor: Ured potpredsjednika Milorada Batinića