Potpredsjednik Sabora Luka Bebić sastao se s predsjednikom makedonskog Sobranja

Zagreb - Predsjednik Sobranja Republike Makedonije Ljupčo Jordanovski razgovarao je danas s potpredsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem o unapređenju suradnje između dviju država. 

Jordanovski i Bebić suglasili su se nakon sastanka da su politički, gospodarski i parlamentarni odnosi između dviju zemalja na najvišoj razini, ali da još ima prostora za njihovo unapređenje. 

"Osobito mi je drago što između naših zemalja ne postoje otvorena pitanja i zbog toga je ovaj posjet opušteniji, no to ne znači da ne trebamo raditi na tome da ti odnosi budu još bolji i u tom smislu smo razgovarali i razmijenili mišljenja kako bi ta suradnja mogla biti još bolja", rekao je Jordanovski u izjavi za novinare. 

Bebić je izjavio da će parlamentarci Hrvatske i Makedonije poticati svoje vlade da razvijaju odnose na gospodarskom planu, na kojem je prošle godine zabilježen znatan porast robne razmjene. Što se tiče suradnje, Bebić je podsjetio da dvije zemlje intenzivno surađuju u sklopu Jadranske povelje. 

Predsjednik makedonskog parlamenta dao je punu potporu Hrvatskoj na putu prema EU i NATO-u. "Smatramo da jedna prijateljska država, kao što je nama Hrvatska, ako ide korak naprijed to može značiti samo nešto pozitivno i Makedonija može imati koristi od toga. I do sada smo na našem putu prema europskim integracijama koristili pomoć parlamenta i svih državnih institucija RH, a rezultat toga je naše popunjavanje upitnika koji smo dobili od EU", rekao je Jordanovski 
 

Autor: Hina