Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio predsjednika Države Izraela Reuvena Rivlina

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika Države Izraela Reuvena Rivlina koji je u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. 

Sugovornici su naglasili dobre, prijateljske odnose Hrvatske i Izraela te istaknuli da je razmjena posjeta na najvišoj razini doživjela zadnjih godina novi uzlet i stvorila temelje za konkretnu suradnju između naših dviju država na mnogim područjima od zajedničkog interesa i podizanje suradnje na partnersku razinu.

Predsjednik Izraela Rivlin i predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković istaknuli su zajedničke vrijednosti kao temelj na kojemu počiva svekolika suradnja i prijateljstvo dviju zemalja. 

Visokorazvijeni i kvalitetni politički odnosi nastavljeni su ove godine i na parlamentarnoj razini kada je Hrvatski sabor posjetila Izraelsko-hrvatska parlamentarna skupina prijateljstva Knesseta. Predsjednik Sabora Jandroković istaknuo je želju da se parlamentarni dijalog između dviju država nastavi te u tom smislu podsjetio da je nedavno uputio poziv predsjedniku Knesseta da posjeti Hrvatsku. 

Sugovornici su naglasili važnost jačanja gospodarske suradnje Hrvatske i Izraela te su razmijenili mišljenja i o aktualnoj političkoj situaciji u jugoistočnoj Europi i na Bliskom istoku. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora