Predsjednik Odbora za financije i državni proračun Šime Prtenjača primio izvršnog direktora Svjetske banke

Zagreb - Predsjednik Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora Šime Prtenjača primio je danas u posjet izvršnog direktora Svjetske banke Ada Melkerta. Tema razgovora bila je jačanje i konkretiziranje daljnje suradnje Republike Hrvatske i Svjetske banke. 

Ocjenjujući dosadašnju suradnju vrlo dobrom, Melkert je istaknuo kako Hrvatska pokazuje velik napredak posljednjih godina, te kako u područjima poput provedbe mjera smanjenja siromaštva prednjači među ostalim zemaljama regije. Pritom je istaknuo važnost investicija u regionalnu infrastrukturu čijim bi jačanjem Hrvatska osnažila prometne, trgovinske i energetske veze s Europskom unijom istovremeno stvarajući preduvjete za daljnji razvoj i zapošljavanje.

Komentirajući najavljeni rebalans državnog proračuna kao i gospodarsku politiku Republike Hrvatske u ovoj godini, predsjednik Odbora Šime Prtenjača istaknuo je kako je svrha ekonomskih redukcijskih mjera stabiliziranje unutarnjeg i vanjskog duga, te saniranje zatečenog deficita. Saniranjem stanja, naredna godina uz pomoć Svjetske banke i MMF-a, bit će zasigurno povoljnija za investicije i razvoj, zaključio je Prtenjača.