Predsjednik vanjskopolitičkog odbora Jandroković primio bugarskog veleposlanika Valkova

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković primio je u radni posjet veleposlanika Bugarske Victora Valkova. 

U razgovorima je konstatirano da dvije zemlje imaju vrlo dobre političke odnose, brojni su bilateralni susreti na najvišoj razini, a uspostavljene su dobre veze i među parlamentima, posebice srodnih parlamentarnih odbora. Jandroković je rekao da ovakvi odnosi dviju zemalja mogu poslužiti kao primjer svim zemljama regije. Obje zemlje povezuje njihova zajednička budućnost u EU, a Victor Valkov izrazio je zadovoljstvo otpočinjanjem pregovora Hrvatske i EU.

Početkom sljedeće godine očekuje se posjet predsjednika bugarskog parlamenta Hrvatskom saboru, a Gordan Jandroković uputio je poziv i predsjedniku vanjskopolitičkog odbora bugarskog parlamenta Salomonu Passyju.

Victor Valkov osvrnuo se na zadnje Izvješće Europske komisije o pristupanju Bugarske EU, koje je pozitivno intonirano. Zaključio je da su priključenje EU i NATO-u sredstva da bi ukupnom društvu bilo bolje, a ulazak zemlje u EU sam po sebi nije cilj.